En minnesvärd kväll

En minnesvärd kväll

Ett femtiotal bröder och en handfull gäster från Moderlogen samlades i kapitelsalen kl 4 om aftonen, för att bevista en recipiend få sin första riddaregrad. Ett välordnat kapitel där allt flöt på och blev en vacker grad. Speciellt kan omnämnas ordenspianisten, som höjde stämningen ytterligare.

Efter en stunds paus, följde sedan parentationen i Vänersborgs kyrka. Efter sedvanlig procession följde ett preludium av en något förstärkt, välklingande orkester. Efter körsång, psalmsång och predikan skedde själva parentationen av vår Riddarprelat. En minnesvärd stund där han läste några väl valda dikter innan han berättade kortfattat om de sju bröder som gått bort under det gångna året. Efter varje nämnd broder tändes ett ljus som sattes i ljusbäraren. Till sist tändes att ljus för alla bortgångna bröder. Själva parentationen avslutade med att kören sjöng ett nyskrivet arrangemang på Sonja Aldéns sång ”Du är allt”, men denna gången med något ändrad text, till ”Du var allt”.

Högtiden i kyrkan avslutades sedan med den välklingande kören som sjöng två sånger och orkestern som spelade ett postludium – ”Panis Angelicus”

Sedan följde måltidskalaset – med damer! Knappt hundra personer bänkade sig i stora salen. Och efter en något trotsig städare som dök upp, kunde vi till slut stänga dörrarna och börja kalaset. Då fick vi avnjuta kycklingrullad till förrätt, spättarullad med vitvinssås till huvudrätt och kaffe/kaka som avslutning.

Efter många måltidssånger, en mycket duktig trubadur som underhåll och några fina tacktal, avslutades kalaset. Och i samma stund öppnades baren!