Nya RGK

Nya RGK

Vid kl 8, den 3 februari, reste en grupp på åtta bröder från Vänersborg, för att bege sig till Moderlogen i Stockholm.

Efter en mycket trevlig resa, ett öl-stopp på Centralen i Stockholm, åt man en god lunch tillsammans med tillresta bröder från Örebro. Sedan följde inkvartering, ombyte och lite annat innan kosan styrdes till Stamhuset i Urvädersgränd på Söder.

Väl där fick man uppleva en gradgivning av Riddare av Gyllene Korset (RGK), d.v.s. den tionde graden. Fjorton recipiender från Vänersborg, Sundsvall, Örebro och Moderlogen fick efter sedvanlig prövning, sina väl förtjänta ordensband och halsband.

Vi gratulerar särskilt Kurt Lång och Håkan Ohlsson!

Efter följde ett måltidskalas på det fantastiskt vackra Sällskapet – en brödskiva med gubbröra, Wallenbergare och en liten chokladkaka.

Alla var mycket nöjda med dagen och kunde (lite trötta), bege sig hemåt på söndag förmiddag.

Ett ölstopp på Centralen.
Trött resenär…