Nytt Medlemssystem

Nytt Medlemssystem

Nu lanserar vi vårt nya verksamhetssystem.

PB Arkivet – Utvecklas av Bröder för Bröder

Ett antal Bröder i våra tre västsvenska loger, Göteborg, Vänersborg och Borås har tillsammans utvecklat ett modernt och säkert system för medlemsadministration.

Nu är det dags att smyga igång och släppa in Bröder i dessa tre loger att börja testa de funktioner som är klara idag. Under kommande månader kommer allt fler funktioner att läggas till.

Vårt nya PB Arkiv kommer att få en hel mängd moderna funktioner som inte är igångsatta vid lanseringen. Dessa ses i menyerna men är ljusare och ännu ej klickbara.

I systemet kommer Par Bricoles loger ha tillgång till en gemensam kalender där vi kontinuerligt publicerar information om kalas och gradsammankomster. Du kan prenumerera på denna kalender så att information automatiskt skickas till din smarta telefon, läsplatta eller dator. Till en början med finns Göta, Vänersborg och Borås händelser med i kalendern.

”Sök medlemmar” fungerar på flera olika sätt; vi rekommenderar födelsedags-sökning så att du kan skicka en hälsning till en broder som fyller år. Alternativt om du undrar vilken broder som innehar något ämbete?

PB Arkivet kan användas på alla typer av skärmstorlekar, men fungerar nu i början bäst för större skärmar, såsom datorer och läsplattor. Vår anpassning för mobiltelefoner med mindre skärm kommer att driftssättas senare. Om du i början vill använda PB Arkivet även på telefoner, rekommenderar vi att du håller telefonen i horisontellt läge (dvs. bredare snarare än högre skärm).

  1. Inga användarnamn och/eller lösenord från det gamla Kanslisystemet kan användas i PBArkivet. Andvändarnamnet i PB Arkivet är den samma som din mail-adress. Vid första inloggning väljer du ”Glömt lösenord?” och får därefter ett mail skickat till din epost-låda med anvisningar för skapa/återställa lösenord i PB Arkivet.
  • Varje loge har sin egen inloggningssida. Bröder i Vänersborg kommer till Vänersborgs  inloggning genom att knappa inhttps://verksamhet.parbricole.org/gui/vanersborg – Alternativt att gå till vanersborg.parbricole.se och där rulla ner Medlemssidor och gå till Inloggning Medlemssystemet.
  • När du väl har loggat in i PB Arkivet, hittar du instruktionsfilmer som förklarar hur du använder olika funktioner.
  • Om du mot all förmodan inte lyckas logga in enligt instruktionerna i punkt 1 till 4, kan du skicka in dina kontaktuppgifter på odc.kontakt@parbricole.org
    samt en enkel beskrivning av hur du försökt logga in. ODC tar sedan kontakt med dig för att hjälpa dig, snarast möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *